7 MAART 2024 INTERNATIONALE VROUWENDAG !

Op Internationale Vrouwendag 2024 heeft WIZO Nederland een interessante spreker uitgenodigd.
Iedereen is van harte welkom!

Zie voor meer informatie onder Activiteiten op deze website.

BACK TO SDEROT-ACTIE

Op de ochtend van 7 oktober zagen we schokkende beelden van gewapende Hamas-terroristen in de straten van Sderot , een stad met 30.000 Israëli’s. Sindsdien zijn de straten van Sderot leeg. De bewoners willen terugkeren naar huis. En wij gaan ze daarbij helpen!

Oproep burgemeester Sderot, Alon Davidi

Eén ding is zeker: WIZO is er voor ze! WIZO heropent haar kinderdagverblijven in de stad. Daarbij hebben we jullie hulp nodig.

Doneer hier aan de Back to Sderot-actie of scan de QR-code hieronder.
Storten op het bankrekeningnummer van WIZO Nederland kan ook:
NL29 INGB 0000 5356 17, met de vermelding ‘Back to Sderot-actie’.

 

 

WAT WIZO DOET

  • WIZO (Women’s International Zionist Organization), opgericht in 1920, is een internationale organisatie met duizenden Joodse vrouwelijke vrijwilligers in circa vijftig landen.
  • WIZO werft fondsen om kwetsbare groepen binnen de Israëlische samenleving een beter leven en gelijke kansen te bieden, ongeacht achtergrond of geloofsovertuiging.
  • WIZO streeft naar integratie en emancipatie voor verschillende groepen binnen de Israëlische samenleving.
  • WIZO is sinds 1948 ook in Nederland gevestigd.
  • WIZO Nederland werft fondsen voor WIZO-projecten in Israël
  • WIZO Nederland wil het Joods bewustzijn ‒ binding met het Joodse volk en het Joodse land ‒ bevorderen bij leden, voornamelijk Joodse vrouwen in Nederland.
  • WIZO Nederland heeft voor bovenstaande doelen een Giftshop in Amsterdam en een webwinkel.

WAT KUN JIJ DOEN?

GEEF!

Help WIZO door te doneren. Met een kleine donatie kun je al veel mensen helpen. WIZO is blij met iedere gift. Je kunt bijvoorbeeld ook doneren door iemand een certificaat cadeau te doen.

DOE MEE!

Door lid te worden van WIZO sluit je je aan bij een joodse vrouwenorganisatie die zich al meer dan 100 jaar actief inzet voor Israël. Jouw lidmaatschap draagt bij aan een goede toekomst voor Israël.

KOOP!

In WIZO Giftshop vind je een uitgebreide collectie judaïca, boeken voor en over het jodendom, servies, wenskaarten, sieraden, (kinder)cadeautjes en nog veel meer.