De baby- en peutertijd van een kind zijn de meest vormende jaren. Een goede basis geeft een kind veel kansen, een slechte basis zet het al meteen op een achterstand. WIZO gunt ieder kind een goede start in het leven en doet er alles aan om die zeker te stellen voor de circa 15.000 kinderen die jaarlijks worden opgevangen in de 182 WIZO-kinderdagverblijven in Israël.

Kinderopvang is duur en veel ouders in sociaal-economisch zwakke(re) gezinnen houden daarom vaak hun kinderen thuis. Op de langere termijn is dat echter een dure ‘keuze’: deze kinderen krijgen mogelijk niet de educatieve en sociale prikkels die zij nodig hebben. En hun moeders ‒ zij zijn het die meestal thuis blijven bij de kinderen ‒ zien hun kansen op de arbeidsmarkt kleiner worden of verdwijnen.

WIZO biedt gezinnen in zo’n situatie volledige dagopvang aan tegen een redelijke vergoeding. De kinderen verblijven in een warme, liefdevolle omgeving waar ze krijgen wat ze nodig hebben om goed te gedijen: drie voedzame maaltijden per dag, uitstekend onderwijs, aandacht, speeltijd en indien nodig therapie.

Waarom hebben we jou nodig?

WIZO streeft naar een blijvend hoge standaard in de zorg en professionaliteit van de bestaande dagopvangcentra. Daarnaast wil WIZO graag nog meer kinderen helpen en dus meer opvangcentra openen. Jouw hulp is daarbij onmisbaar.

“Dankzij WIZO kan ik met een kalm en veilig gevoel naar mijn werk gaan, omdat ik weet dat mijn zoon in goede handen is en alles krijgt wat hij nodig heeft”

STEUN ONS

DONEER