WIZO-leesclubs

Elk jaar lezen en beoordelen WIZO-leesclubs zes romans die de WIZO-literatuurcommissie heeft uitgekozen. De schrijver van het boek met de meeste stemmen ontvangt de WIZO Literatuurprijs. Alle geselecteerde boeken zijn in het voorgaande jaar verschenen en geschreven door Joodse of Israëlische auteurs.

Wil je meedoen?

Iedereen kan meedoen! Sluit je aan bij een bestaande WIZO-leesclub of stel je eigen leesclub samen. Nodig vrienden, vriendinnen, kennissen, collega’s of familie uit. Man en vrouw, Joods en niet-joods, jong en oud; iedereen kan meedoen. Je kunt je per mail aanmelden bij Marijke Ron marijke.ron@wizo.nl

Hoe werkt het?

Kies drie (of meer) titels uit de zes door WIZO genomineerde boeken. Bespreek die in je leesclub. Onder WIZO Literatuurprijs op deze site vind je achtergrondinformatie bij de boeken. Laat WIZO met een beoordelingsformulier weten welk boek volgens jouw leesclub in aanmerking komt voor de WIZO Literatuurprijs. In november maken wij de winnaar bekend en presenteren dan ook meteen de genomineerde boeken voor het jaar erop.

Lees mee en steun een goed doel

Met je leesclub kun je bijdragen in de kosten van een studiebeurs voor gemotiveerde jongeren in Israël met een leesachterstand. Zij krijgen zo de kans zich verder te ontwikkelen. We denken aan een bijdrage van € 5,- per bijeenkomst, per lid van de leesclub, maar het is geen voorwaarde om mee te kunnen lezen met WIZO. Neem contact op met Marijke Ron m.ron@upcmail.nl.